Na lekcjach wychowawczych klasy przygotowywały i spożywały smaczne i zdrowe przekąski. Pojawiło się wiele pomysłów na kolorowe i zdrowe kanapki, królowały sałatki owocowe, pyszne warzywa i owoce. Wszystko było bogate w witaminy i wyglądało „przepysznie”. Dzieci zajadały zdrowe drugie śniadanie, które stanowiło zastrzyk energii do dalszej wytężonej pracy na kolejnych zajęciach edukacyjnych.
Była to wspaniała przygoda edukacyjna na temat samodzielności, zdrowego odżywiania oraz integrująca społeczność klasową. Wzrasta również świadomość naszych uczniów jak ważna jest prawidłowa dieta, jak wykorzystać zdobytą wiedzę w praktyce i co robić, żeby w jak największym stopniu zapobiec marnowaniu żywności. Wszyscy wiemy, że wyrzucanie jedzenia to duży problem społeczny, gospodarczy i ekologiczny.
Wszystkim zaangażowanym bardzo dziękujemy, jak zwykle nie zawiedliście.
Koordynatorzy akcji:
Helena Paradowska
Edyta Haponiuk